Deze zoete kaneel oliebollen zijn een lekkere variatie op onze traditionele oliebol. Ideaal voor de koude avonden, kerst of natuurlijk oud & nieuw. Deze oliebollen hebben de klassieke smaak, maar met een vleugje kaneel en een zoete afwerking.
Ingrediënten
Bereiding
Laat de gist in warm water rijzen met 2 theelepels suiker. Na een paar minuten zal het bubbelen.
Voeg de helft van de kaneel en de suiker toe aan de bloem en meng goed door elkaar.
Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en klop hier met een garde de eieren doorheen.
Voeg het melkmengsel en het gistmengsel toe aan het bloemmengsel.
Mix het deeg met een spatel of handmixer. Het deeg moet erg nat zijn.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 tot 2 uur rusten, of in elk geval tot het in volume is verdubbeld.
Verhit de olie. Roer het zout door het deeg.
Gebruik twee in olie gedipte eetlepels om kleine deegvormpjes te maken en laat deze in de hete olie vallen.
Als de oliebollen blijven drijven en goudbruin zijn, haal je ze uit de olie.
Meng de overgebleven kaneel met de poedersuiker en zeef dit over de nog warme oliebollen.